Kort fortalt historien om Blæksprutten

Klubben har sine rødder tilbage til 1974, hvor det hele startede i vinderup svømmehal.

En flok friske mennesker, der brugte det meste af deres fritid på dykning, mente at det ville være en god og ansvarlig ide at samle kræfterne, og lave noget mere seriøst træning og uddannelse, samt noget mere formelt sikkerhed i og omkring dykning.

Teoriundervisningen af de nye aspiranter, foregik på Vinderup skole, hvor klubben lånte et klasselokale til formålet. Båd og anden udstyr, blev opbevaret i en garage. Den praktiske del af undervisningen blev foretaget i Vinderup svømmehal, hvor der også blev dyrket undervands rugby. Åbentvands træning og prøver blev henlagt til de flade strande omkring Vinderup, samt ved Oddesund.

Efter nogle få år flyttede klubben til Struer, da Struer fik bygget svømmehal. De fleste medlemmer på daværende tidspunkt kom alligevel fra Struer. I de første år i Struer, foregik undervisningen også i et lokale på Parkskolen, men snart fik klubben sit eget klubhus, der lå i Danmarksgade 6 i Struer.

Klubhuset blev brugt til undervisning, foredrag, filmaften, fester og naturligvis vedligeholdelse af udstyr. Båden havde også sin plads i garagen i klubben.

I 1995 blev forholdene for trange i Danmarksgade, og klubben fik mulighed for at leje sig ind i den gamle brandstation på Bredgade 50B, Struer. Flytningen blev iværksat, og klubbens medlemmer lavede hele arbejdet selv med opførelse af undervisnings/klublokale, samt indretning af bådehuset.

I dag råder klubben over 1 stk. 6,2 meter RIB med 150 HK motor og Lowrance kortplotter. 1 stk. 4,25 meter gummibåde med 30 HK motor og fast monteret GPS, ekkolod og VHF. 400 liter kompressor. Uddannelsesudstyr til 6 personer, samt diverse undervisnings og udstillings materialer.

Vi er en klub der værdsætter dyk i lokale farvande højt, Oddesund er et yndet mål, hvor der både er plads til fantastiske naturdyk samt hummerfiskeri. Når vejret tillader det, er Vesterhavet med dets skibsvrag, også et godt mål. Der går hurtigt en hel dag på havet, hvor der sejles og dykkers. Vi værdsætter familien og arrangerer gerne ture, hvor alle er velkommen.

Medlemsskaren tæller pr. 5/1-2014, 80 dykkere

Image Title