Prøvedykning - Prøv dykning med luftflasker og regulator for første gang.

Dykning er nok det nærmeste du kan komme vægtløs tilstand, uden at skulle rejse udenfor jordens atmosfære. Du har muligheden for at prøve det. For dig, der aldrig tidligere har prøvet at dykke, er oplevelsen af at være vægtløs og trække vejret under vand for første gang helt ubeskriveligt.

Image Title

Dykket foregår sammen med en af vore uddannede instruktører, der stille og roligt vil introducere dig i dykningens glæder.

Skriv en mail til formanden (formand@blaeksprutten.com) for at aftale nærmere.

Mød os på Facebook og se hvad vi går og laver.

Uddannelse

Her i Blæksprutten uddanner vi i CMAS, der er et af de mest anerkendte dykkercertifikater, både her og i udlandet. I danmark varetages registrering og udstedelse af certifikater af Dansk Sportsdykker Forbund, dagligt omtalt som DSF. Deres hjemmeside kan findes her

Når man starter som ny dykker eller dykkerelev, får man tildelt en "mentor" i form af en rutineret og hjælpsom klubkammerat. Tilbuddet er selvfølgelig frivillig og mentorerne er ikke lønnet, men vil være behjælpelig i mange aspekter af dykningens kroge. Du kan selvfølgelig altid spørge dine instruktører omkring udstyr etc. Det er også et godt samtale emne med de andre i klubben.

Vi håber på denne måde, at få integreret alle nytilkomne hurtigt, og få flere med på nogle gode ture i bølgen blå.

 1. CMAS 1 stjernet flaskedykker
 2. CMAS 2 stjernet flaskedykker
 3. CMAS 3 stjernet flaskedykker
 4. Nitrox
 5. Blender
 6. Speedbåds certifikat

CMAS* Flaskedykker

Teori kører typisk ved selvstudie og kan gøres når det passer dig hjemme, i toget eller hvor du nu har bedst tid og med en samlet teoridag med afsluttende eksamen Hvis der er opgaver du ikke kan løse, eller noget du ikke forstår, så hjælper vi selvfølgelig p� denne teoridag.

 1. Bassinøvelser 8 X 1,5 timer onsdag kl. 20.00 - 21.30 og søndag 16.00 - 17.30 i Struer svømmehal og eleven står klar ved bassinkant med udstyr tiil kursus start.
 2. Åbentvandsdyk 1 X 20 min. Fredag kl. 16 - 20 Start klubhuset. Minimum 2 hælpere. Typisk Oddesund
 3. Åbentvandsdyk 2 X 20 min. Lørdag kl. 08 - 14 Start klubhuset. Minimum 2 hjælpere Typisk Oddesund
 4. Åbentvandsdyk 2 X 20 min. Søndag kl. 08 - 14 Start klubhuset. Minimum 2 hjælpere Typisk Oddesund

Fravær skal aftales og kan forlænge uddannelsen. Kurset giver ret til at dykke til max 20 m uden dekompression. For at tage en CMAS* uddannelse skal du være medlem af Sportsdykkerklubben Blæksprutten og Dansk Sportsdykker forbund.

Prisen for en CMAS 1 stjernet kursus er følgende:

Du får et international dykkercertifikat der kan bruges over hele verden, hvis man ønsker at leje udstyr eller komme med på dyk.

Du skal selv købe våddragt, støvler, handsker, blybælte og ABC udstyr ( maske, snorkel og svømmefødder) til brug i undervisningen. Disse dele kan købes som nyt fra ca. 3500,- kr. Der er dog rig mulighed for at finde noget brugt i den Blå Avis eller i nogle af grupperne på Facebook, der sælger brugt udstyr, til langt mindre.

For at vi kan være sikker på at du kan tåle trykket i vandet, skal du have lavet en lægeundersøgelse. Den skal du selv betale. Den koster omkring 800,- til 1000,- kr. Da det helst skal være en læge med dykning som speciale, foreslår vi Læge, Michael Bruun i Struer. Tlf. 96 90 02 40. Alternativt, kan du bruge din egen læge

Du er også velkommen til at kikke forbi i svømmehallen og få en snak og prøve at dykke med flasker. Vil du gerne det, skal vi lige vide det lidt før, så vi kan tage udstyr med.

Forudsætning for at starte på et CMAS* kursus: Kursisten skal være fyldt 13 år ved kursets start Kursisten skal have en af Dansk Sportsdykker Forbund godkendt lægeattest, der er mindre end 5 år gammel (3 år for kursister over 40 år)

Lektionsplaner.

CMAS** Flaskedykker

 1. Online teori kursus.
 2. Bassinøvelser 2 X 2 timer onsdag kl. 20 - 22 i Struer svømmehal.
 3. Åbentvandsdyk 2 X 20 min. lørdag kl. 08 - 14 1 hælper pr. påbegyndt 2 elever
 4. Åbentvandsdyk 2 X 20 min. søndag kl. 08 - 14 1 hjælper pr. påbegyndt 2 elever
 5. Dertil kommer kompasdykning, overfladesvømning med udstyr anlagt.

Generelt om uddannelsen

Fravær skal aftales og kan forlænge uddannelsen.

For at tage en denne CMAS (CMAS**) uddannelse skal du være medlem af Sportsdykkerklubben Blæksprutten og Dansk Sportsdykker forbund, samt betale 1495,- DKK, der dækker kursus og kursusmaterialer.

Max dybde 40 m uden dekompression.

Forudsætning for at starte på CMAS** kursus: Kursisten skal være fyldt 15 år ved kursets start Kursisten skal have CMAS 1 stjernet dykkercertifikat eller PADI Open Water certifikat samt praktisk dykkererfaring svarende til hvad der kræves ved certificering til CMAS 1-stjernet dykkercertifikat - eller tilsvarende viden og færdigheder efter instruktørens vurdering Kursisten skal have en af Dansk Sportsdykker Forbund godkendt Lægeattest, der er mindre end 5 år gammel (3 år for kursister over 40 år)

Lektionsplaner.

CMAS*** flaskedykker

Online teori kursus

 1. Bassinøvelser 2 X2 timer onsdag kl. 20 - 22 i Struer svømmehal
 2. Åbentvandsdyk 2 X 20 min. lørdag kl. 08 - 14 1 hjælper pr. påbegyndt 2 elever
 3. Åbentvandsdyk 2 X 20 min. søndag kl. 08 - 14 1 hjælper pr. påbegyndt 2 elever
 4. Dertil overfladesvømning med udstyr anlagt. Kompressor teknik. Bådfører. Dykkerleder.

Generelt om uddannelsen

Fravær skal aftales og kan forlænge uddannelsen.

For at tage en denne CMAS uddannelse (CMAS***) skal du være medlem af Sportsdykkerklubben Blæksprutten og Dansk Sportsdykker forbund, samt betale 1.095 kr. der dækker kursus og kursusmaterialer.

Uddannelsen kan bruges til dekompressionsdyk til 56 m.

Forudsætning for at starte på CMAS *** kursus: Kursisten skal være fyldt 16 år ved kursets start Kursisten skal have CMAS 2-stjernet dykkercertifikat eller PADI Advanced Open Water og PADI Rescue certifikater samt praktisk dykkererfaring svarende til hvad der kræves ved certificering til CMAS 2 stjernet dykkercertifikat - eller tilsvarende viden og færdigheder efter instruktørens vurdering Kursisten skal have en af Dansk Sportsdykker Forbund godkendt Lægeattest, der er mindre end 5 år gammel (3 år for kursister over 40 år)